Amintiri din jungla 1

IMG-20150228-WA0006-300x169

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand mi-amintesc de Africa de Sud, de tabara in care-am stat, de apa frumos curgatoare pe care trebuia sa o luam cu portia, sa ne-o turnam pe noi si sa ne mozolim pana aveam impresia ca suntem mai curati ca niciodata, de ceilalti 12 colegi de suferinta, de ploaia care ne inunda paturile si de multe altele, ma apuca, zau, o mare nostalgie.

Cine-si inchipuia ca tocmai eu, nascut pe plaiurile lasate mostenire de Stefan cel Mare, devenit intre timp si „Sfânt”, tocmai eu, rasfatat cu toate bunatatile vremurilor comuniste de mama mea, invatatoare evidentiata in „Tribuna Scolii”, tocmai eu, batran precum codrul(iar codrul avea 48 de ani!), voi zice „DA”(fara sa stiu la ce!) la invitatia de a ma auto-exila pentru mai multe zile departe de „jungla” româneasca?!

Si iata ca, dupa ce am impresionat cu chipul meu intreaga ambasada a Africii de Sud, am primit viza pentru o jungla mult mai suportabila. Mi-ar fi dat viza si daca nu era legata toata povestea de show-ul ProTv, ca oricum le-am zis unora de prin orasele de acolo, putin mai de culoare decat mine, ca strabunicul meu era din Nigeria si ca suntem de acelasi sange…Sa vezi ce reactie aveau si ce sareau sa ma ia in brate!

Dar, sa revin. Dupa multe vaccinuri si dupa ce mi-au dat papucii(la propriu!) cei de la Protv, mi-am adunat toti prietenii acasa pe 14 feb, nu ca sa sarbatorim Valentine’s day. Am sarbatorit doi ani de la logodna cu Veve-a-mea. Unii prieteni au venit sa sarbatoreasca plecarea mea, cu speranta ca nu ma mai intorc. N-am reusit sa le indeplinesc dorinta!
Apoi, a doua zi, cu o caserola mare, plina cu sarmale la pachet, am plecat spre aeroport. Acolo m-am intalnit cu Alina. Alina Plugaru. Despre care nu stiam mare lucru. Doar ca in seara precedenta, cand le-am spus ca am aflat ca o sa zbor impreuna cu ea, prietenii mei s-au uitat lung si cu zambet larg la mine si mi-au marturisit ca ma invidiaza. Culmea e ca eu nu am auzit NICIODATA de ea. Poate si pentru ca prefer filmele cu actrite care poarta un nick-name american….

Odata facut check-in-ul, am iesit la fumat. Pentru ca drumul e lung si mi-am amitit de vorba veche „Taci plaman, ca-ti dau tutun!”

Si uite-asa m-am pomenit in fata cu o mare temere a mea: zborul lung! Dar a fost un zbor placut: Alina a dormit linistita, eu nu!

Aterizarea in Johannesburg m-a facut sa rasuflu usurat, cu cearcane cat o ceapa sub ochi.

Despre cum am petrecut noaptea la hotel cu Alina…in episodul urmator!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.