Biografie

IMG-20150216-WA0002-1024x576

Jugaru „cel mititel” s-a nascut la 25.04.1967 in Onesti, jud Bacau. Copilaria petrecuta in casa parinteasca din Bogdanesti, comuna situata la 8 km de Onesti, pe drumul european Onesti-Brasov, l-a marcat pe viata, in sensul bun!

Umorul mostenit de la Eugen, tatal sau, dar si diplomatia in exprimare, mostenita de la mama sa, Maria, invatatoare in satul natal, i-au fost de un real folos ulterior.

La virsta de 10 ani „da piept cu viata” si locuieste in anul scolar 1977 – 1978 la internatul Liceului Mihail Sadoveanu(„National”) din Iasi, pe parcursul clasei a V-a. Era cel mai mic copil din internat, automat si copilul „de mingi”, bun la toate si permanent” de serviciu” …dar „Mi-a prins bine, m-a calit” sustine Jugaru despre acel an la internat!

Din nefericire, cancerul pulmonar de care suferea tatal sau ii determina pe parinti sa ramina in continuare la Bogdanesti, astfel incit „Gabita” revine in clasa a VI-a la Scoala Generala nr. 5 din Onesti, unde il are ca diriginte pe regretatul pictor si om de cultura, prof Gheorghe Mocanu. Influenta acestui dascal asupra simtului artistic al elevului Gabi Jugaru va ramine vesnica, dar si cea a doamnei profesor Ciobanu, de limba si literatura româna, sub indrumarea carei Jugarel-cel-mititel devine un impatimit al exprimarii corecte si se apuca… de scris poezii, publicate in revista scolii!

In 1981, absolventul de gimaziu Jugaru da concurs de admitere la liceul cu profil electronic „Tehnoton” din Iasi, unde intra primul pe lista, iar apoi locuieste in caminul-internat al respectivei institutii.

Dupa doi ani de adaptare la viata de cartier a inceputului anilor ’80, disperarea parintilor, mai ales a mamei, a ajuns la limita, dar transformarea lui Gabi din „baietelul lu’ mamica”  intr-un adolescent oricind capabil sa se descurce singur era deja incheiata.

Tocmai de aceea emotiile parintilor au fost mari cind a fost vorba de examenul de treapta a II-a, pe care „ala micu’ ” l-a promovat…tot primul pe lista, cu 10 „curat” la matematica! Dar asta nu-l impiedica…sa ramana corijent in trimestrul al II-lea al clasei a XI-a…la mate. Si la franceza, pentru ca din cauza cunoscutei „Cantarea României” a chiulit mult prea mult si a fost cu greu prins de doamna Ilie, profa de mate, doar doua ore in care si-a incasat toate notele de 4 necesare incheierii mediei!

Emotii prezente si la examenul de admiterea la Facultatea de Automatica si Calculatoare, unde a intrat „din prima”, la cursuri serale, pentru ca Jugaru s-a angajat imediat dupa „bac”, ca sa poata avea banii lui!

In timpul facultatii traieste din plin viata de student: chefuri, discoteci, spectacole…Dar asta nu dureaza prea mult: la 20 de ani asteapta deja sa devina tata si in 7 august 1988 se naste Roxana – Nona, cea care in 2015 il face… bunic!

Odata cu „Revolutia”, Gabi Jugaru incepe voluntariatul in ale mass-media.

Ziarul „Opinia Studenteasca” a reprezentat primul contact cu breasla. In primele saptamini a vandut ziare, a incasat banii necesari zilnic tiparirii editiei de-a doua zi, alaturi de alti studenti la fel de entuziasmati. Printre modelele de jurnalisti ale lui Jugaru se numara si fostul sau profesor din prima facultate, Daniel Condurachi, cel care, nu intamplator probabil, urma sa-i fie profesor peste ani si Roxanei Jugaru, la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din Iasi!

De aici, „caracatita” media il cuprinde cu tentaculele: radio la Radio Vox’T, „deschis” pe 13 martie 1990 si neuitata „Vocea poporului”, care a servit drept sursa de inspiratie multora. Urmeaza 3 ani de voluntariat, iar mai apoi prima „slujba” pe bani in mass media, la Radio Europa Nova din Iasi.

De la radio la TV a fost un pas de doar 3 luni: Tv Europa Nova e prima televiziune care gazduieste fata de neconfundat a lui Jugaru si prima rubrica a acestuia: „Dume video”, o emisiune in care camera ascunsa… era in largul ei, iar farsele erau inimaginabile! Uneori, chiar cu camera la vedere, pentru ca manipularea era o arta pentru Gabi, inca de pe atunci!

In paralel, la propunerea lui studentului la medicina(la acea vreme) George Morarasu, Jugaru incepe si activitatea cu trupa studenteasca de umor „Seringa” din Iasi, cu care castiga premii la festivaluri de gen din tara timp de 4 ani, aducind din nou Iasi`ul in atentia iubitorilor de umor din România. Spectacolele sustinute pe aleile campusurilor studentesti din Iasi impreuna cu Marius, Luci, George, Nicu si Madalina, colegii din Seringa, imprimau o imensa pofta de ras tuturor celor care ii vedeau aproape saptaminal. Dar cum prea mult ras se spune ca dauneaza…a urmat divortul de prima sotie.

Totusi pofta de ras a ghidusului Jugaru isi pune amprenta si pe toti iesenii ascultatori de radio, indiferent ca postul preferat se numeste Radio Nord-Est, Radio Hit, Radio Contact sau Radio Iasi, la acesta din urma si la Radio Hit fiind redactor-reporter la departamentul informational, altfel spus, „stirist”! Ba chiar la Radio Iasi, pentru mai bine de un an, redactor si prezentator de Sport!

Se recasatoreste in 1999…pe 1 aprilie, cu Dana, iar in 11.11.2001, Gabi devine tatic pentru a doua oara, cand vine pe lume pe Miruna-Elena Jugaru.

Permanent razvratit, impotriva cenzurii, permanent un „autocenzurat”, nu „face pui” prea mult intr-un loc! Intre pauzele necesare mutarii dintr-un radio la altul, raman de neuitat editiile de Radio Ga-Ga organizate de Jugaru in Iasi, care reprezentau un pretext de socializare a tuturor oamenilor de radio si a ascultatorii lor, indiferent de orgoliu legat de brand.

Dupa ce-si incearca norocul, fara prea mult success in breasla „micilor intreprinzatori”, din 2003, dupa o pauza de mai bine de un an, revine in mass-medi la „nou-nascutul” KissFm, chemat „la arme” de carcotasul Serban Huidu. „Ghici?! – Kis te suna! cu Gabi Jugaru”, iar mai apoi la tv „Vocea Poporului”, „Carco-Taxi”(farse in taxi) si roluri in scenetele din Cronica Carcotasilor raman in memoria ascultatorilor si telespectatorilor.

Dupa un an si jumatate de „carcoteala”, la initiativa producatorului Vlad Sterescu, Jugaru incepe emisiunea care avea sa-l faca arhicunoscut si la nivel national: „Farsele lui Jugaru”.Farsele atrag dupa sine inca o emisiune produsa de acelasi Vlad Sterescu, un om care ii acorda lui Jugaru o incredere majora, iar „Cash Taxi” devine astfel un concurs TV pe stilul ghidusului „sofer-prezentator”, un format foarte vizionat si apreciat de telespectatorii de la varsta scolara pana la cei cu ani multi de pensie la activ!

La finele lui 2006, Jugaru da curs invitatiei celor de la PRO TV de a se aseza la masa negocierilor. Astfel, palma batuta cu postul din Pache Protopopescu pentru a realiza o emisiune de farse ii aduce o si mai mare popularitate, „Shukaru” fiind foarte repede asimilat de toti românii, ajungand sa fie confundat cu numele real de Jugaru…

La ProTv Gabi gaseste resursele, libertatea de idei si de exprimare de care avea nevoie pentru a se „juca” asa cum trebuie pentru ca pacalelile sale sa fie de calitate, pe gustul unui popor atit de pacalit si de pacalitor, totodata!

Urmeaza un an de pauza, apoi in primavara lui 2011, un sezon de 10 editii „JOKER cu Jugaru” la NationalTv, emisiune care nu a beneficiat de promovarea corespunzatoare la momentul respectiv.

Convins ca permanent ai ceva de invatat, in 2012 Jugaru sustine si promoveaza examenul de licenta al facultatii de Arte, specializarea REGIE de film si televiziune, dupa 3 ani in care s-a dus la cursuri cu mult mai mult sarg decat la prima facultate, urmata in anii adolescentei!

Activitatea continua pe NationalFM: din 14 februarie 2011 pana in martie 2015, „ANTISTRES cu Ciulinaru si Jugaru” a fost emisiunea pe care din ce in ce mai multi romani au ascultat-o si au participat interactiv la realizarea ei, pe frecventele postului sau online. Din 1 aprilie 2015 pana in 30 iunie 2017, intre orele 16 si 17, „Hai acasa! – cu Gabi Jugaru, la NationalFm” a fost emisiunea  total nteractiva care a insotit ascultatori in drumul lor spre casa!

De-a lungul carierei, a cochetat si cu publicatii din presa scrisa: Gaudeamus, Universul de Iasi, Men’s Health.

Pe plan muzical, a uract pe scene pentru a canta cu tot sufletul muzica folk, pop-rock, populara, ba chiar a colaborat si cu taraful lui Ionica Minune, regele acordeonului, pt a readuce in atentie melodii din muzica lautareasca veche.

Bucuria de a face oamenii sa zambeasca si sa petreaca il determina pe Gabi Jugaru sa puna pe picioare in 2014 un proiect la care visa demult: „GABI JUGARU+TVA”: impreuna cu Vladi Cnejevici si Teo Boar termina munca la 10 piese, primul album muzical, online, care contine melodii 100% creatie proprie, dar si unele remake-uri, care starnesc buna dispozitie in orice loc vor fi cantate!

Vizioneaza concertul de lansare a albumul  aici: www.youtube.com/playlist?list=PLtnyBNrVYe5KBwZsjTdg_SFvZfRkOOCCT

Anii petrecuti in camin, atat ca elev, cat si in timpul studentiei l-au format si ca bucatar amator…..Primele mancaruri le-a preparat la un resou, in caminul liceului „Tehnoton” si i-au iesit gustoase. „Talentul in pregatit de papa e un dar de la Dumnezeu, probabil pentru ca urasc sa vad ca se arunca mancarea, urasc risipa de alimente! Cu firmiturile de paine provoci mare bucurie vrabiilor, porumbeilor….” spune Jugaru, care nu s-a lasat pana cand nu si-a luat, in 2014…diploma de bucatar!

In 2017 – 2018 colinda prin tara cu un prim show de comedie, iar un al doilea e pregatit pentru 2019!

In toamna lui 2018, incepe si colaborarea ca actor la Opera Româna Craiova.

 

 

Comentarii Facebook